5 grunde til du skal tage til Grønland

december 4, 2014 i Viden og info, Virksomhedsprofiler af Kris Olsen

greenland

Grønland er en overset perle når det kommer til anderledes eksklusive rejseoplevelser. Verdens største ø med beliggenhed i polarområdet er en spækket med store naturoplevelser, hvilket mange naturelskere overser. Her er 5 gode grunde til, at du skal besøge øen, der kan siges at være Danmarks store datter.

1) Befolkningen

Befolkningen er helt speciel på Grønland. De har en helt utrolig kultur, og de lever side om side med naturen, som få folkefærd i moderne samfund. Der er mange tradition forbundet med hvaljagt og sælfangst, der går mange 100 år tilbage, og som må siges at være et stykke levende historie.

2) Arkitekturen

Den helt specielle arkitektur i byen er ikke mindre end fantastisk. De regnbuefarvede bygninger giver gode kontraster til hinanden, og det er ligesom at være med i en film, når man går igennem en by på Grønland. Husene er lavet med en helt speciel gammel stil, der gør dem charmerende og rigtig hyggelige.

3) Nordlyset

Skal du rejse i vinterhalvåret, bør du seriøst overveje at tage nordpå for at se det legendariske Nordlys. Det er et af de naturskabte fænomener i verden, der er mest surrealistisk at opleve. Når man overvære det storslåede syn, kan man ikke andet end føle sig som et lillebitte menneske i den enorme verden.

4) Ekstremsport

For adrenalin-junkierne er der også et hav af muligheder på Grønland. Grønland er f.eks. et fantastisk sted at fyre den af på en snescooter. Det er et af de mest normale transportmidler på øen, men for os, der bor i mindre tilsneede områder, er det en sand fornøjelse at give snescooteren et ordentligt vrid i øret. Der udover kan man også dykke og stå på ski i de naturlige løjper.

5) Hundeslædeløb

Hundeslæden er grønlændernes fortrukne køretøj, og det må også siges at være et af de mere karakteristiske transportmidler, der findes i verden. Den ultimative naturoplevelse får du ved at cruise over den tykke sne trukket af 8 ivrige slædehunde. Du kommer til at føle dig i ét med naturen.

Disse eksempler er blot et udpluk af de mange ting, Grønland kan byde på. Der er et hav af muligheder, og der er en grund til at tjekke dem ud. Hvis du vil have mere inspiration, kan du tjekke greenland.com