Stor forskel på forbrugslån

april 23, 2015 i Viden og info af Kris Olsen

Der er ekstrem stor forskel på prisen når det kommer på forbrugslån. Tager man et hurtigt kig på Mikonomi.dk, hvor man kan sammenligne forbrugslån, er tallene klare: Skal du således låne 35.000 kr over 5 år koster det 165% mere hos den dyreste udbyder end hos den billigste.

Hvorfor er forskellen så stor?

Grunden til den store prisforskel hænger måske sammen med at forbrugslån generelt ikke følger de samme spilleregler som andre typer af lån. Pengene der lånes til forbrug sikres normalt ikke i nogen aktiver såsom hus og bil.

Man kan argumentere for at vi måske burde have strammere regler på området. Men på den anden side: I et samfund som det vi lever i i dag, hvor det er så nemt at finde de billigste priser, er det måske alligevel bare en unødigt at lovgive om. Forbrugerne kan jo i sidste ende selv vælge hvad der er bedst for dem.

Undgå at blive snydt, sammenlign lån

Med ovenstående i mente, er mit råd til folk der skal ud og låne: Lad være med at hoppe på det første og det nemmeste lån, og lad dig ikke charmere af en god sælger. Sammenlign altid priserne før du låner penge. Der kan være mange penge at spare. Skal du låne penge i over 1 år er det i skrivende stund Santander der tilbyder det billigste lån, hvor Lånlet er dyrest.

Skal du derimod låne under 4.000 kr og kan betale tilbage allerede efter en måned, så er det faktisk muligt at låne pengene gratis med et kviklån. Det betinger bare at det er første gang du låner hos den pågældende låneudbyder.

Kassekredit eller forbrugslån?

Det kommer an på den individuelle situation hvad der kan betale sig bedst. Kassekreditten afhænger meget af din nuværende økonomiske situation, så selvom kassekreditter hurtig kan snige sig ned på de 9-10 procent i årlige omkostninger, er det ikke alle der kan få lov at låne til denne lave rente.

De billigst forbrugslån ligger typisk på 11 procent i årlige omkostninger, så der er altid tale om beskedne 1-2 procent forskel. Er det det værd at spare de procent? Det er igen en meget individuel vurdering. Et lån er et lån, og man låner kun de penge man har brug for.

En kassekredit kan til gengæld være farlig, hvis du har svært ved at styre din økonomi, og du kan således nemt komme til at få for meget overtræk, og så kan det gå hen og være en lidt uheldig situation.