Invester i et naturgasfyr og spar penge!

oktober 6, 2015 i Viden og info af Kris Olsen

Spare pengeSom huseejer er der mange udgifter, som man skal forholde sig til, hver måned. Jo færre udgifter, eller jo mere man kan reducere dem, jo bedre. Det er således altid godt, når man finder nye måder at reducere ens udgifter på. Varmeregningen kan ofte være en slem udgift, der æder op en stor del af ens rådighedsbeløb. At investere i en mere energivenlig form for opvarmning af hjemmet, vil derfor spare en for mange penge. Med et naturgasfyr kan man spare op til 40 % af varmeregningen, hvilket bestemt er en besparelse, der kan mærkes. 

Overvejser om et naturgasfyr

Hvis man overvejer at få et naturgasfyr, er der overordnet tre ting, som man skal være opmærksom på:

  1. Størrelsen på fyret skal passe til størrelsen på huset, der skal opvarmes. Dette betyder, at fyret skal være kraftigt nok til at kunne opvarme hele huset, samtidig med at det ikke må være for kraftigt og dermed bruger unødig energi.
  2. Vælg et naturgasfyr, hvor man kan justere for blusset, så energiforbruget kan reguleres.
  3. Vælg et naturgasfyr med klimastyring for den mest optimale varmeproduktion.

Hvordan skifter man til et naturgasfyr

For det første skal man vælge en vvs-installatør, som er specialiseret i at installere naturgasfyr, samt en man kan stole på. For det andet skal man vælge hvilket fyr, man gerne vil have. Her kan man enten undersøge markedet på nettet eller tale med ens vvs-installatør. For det tredje skal man overveje, om man vil have et af gasselskaberne til at finansiere gasfyret til en fast årlig rate. Dette kan være en god idé, hvis man ikke har råd til at finansiere det selv. Endeligt, skal man finde ud af om installatøren kan tage det gamle fyr med sig, når naturgasfyret installeres. Hvis man har styr på alle disse områder, burde det være lige til at skifte til et naturgasfyr.

Fordele ved at skifte til naturgasfyr

Nedenfor vil nogle af de fordele, der er ved at skifte til et naturgasfyr fra et oliefyr blive listet:

  • Du sparer på varmeregningen – et naturgasfyr udnytter energien bedre end gamle oliefyr og er derfor billigere
  • Et naturgasfyr fylder mindre end et oliefyr og kræver derfor mindre plads
  • Et naturgasfyr er en mere miljøvenlig form for opvarmning. Derved udledes der mindre CO2
  • Det er lettere at vedligeholde et naturgasfyr end et oliefyr

Udover disse fordele er der selvfølgelig også et par ulemper, såsom at moderne kedler er kondenserende, hvilket kræver et afløb. På trods af at det koster noget at anskaffe sig et naturgasfyr samt skaffe sig af med sit gamle oliefyr, vil man alt i alt opleve besparelser, hvorfor det kan være en god idé.