Gør bilen klar til den hårde vinter

december 1, 2015 i Viden og info af Kris Olsen

Undervognsbehandling1

December måned er startet og vintervejret bliver kun koldere som dagene går. Det betyder at vi går den lange vintertid i møde med vådt, fugtigt og koldt vejr. Det danske vejr gør det således ikke let for biler at holde sig i stand. Det meget korrosive klima betyder at der stort set er vådt og fugtigt året rundt i Danmark. Har man derfor en bil er det vigtigt at behandle den så dens levetid kan forlænges mest muligt og ikke koste dig ærgerlige penge. En undervognsbehandling er især vigtig for bilens levetid og er en investering man ikke bør udskyde.

Undervognen på bilen er det sted der bliver mest udsat for naturens hårde sider. Når bilen kører bliver der konstant kastet vand, grus, salt og andre skadelige elementer som i kombination kan forværre undervognen drastisk. Derfor er det vigtigt at få foretaget en professionel undervognsbehandling, så man både forlænger bilen levetid, samt opretholder dens værdi.

Hvor ofte bør man undervognsbehandle sin bil?

Hvor ofte man bør få undervognsbehandlet sin bil afhænger af flere faktore. Det afhænger blandt andet af:

  • Bilmodel
  • Bilens alder
  • Bilens brug
  • Bilens stand

Disse faktorere spiller en rolle i hvor ofte man bør man undervognsbehandle sin bil. Alt efter bil model kan der være forskellige anvisninger fra fabrikantens side og behandling af bilen. Bilens alder er også en faktor der spiller ind i hvor tit den skal behandles. Har man en bil der efterhånden er af ældre dato, skal den ofte undervognsbehandles oftere end normalt. ofte vil det anbefales at en ældre bil skal behandles hver 6. måned for at forlænge bilens levetid mest muligt og give den største kørselsglæde.

Bilen brug, stand og kørselsmønster er også vigtig at tage i betragtning. Ved undervognsbehandling af en bil, er der snakke om, at forebygge mod skader, og ikke at fixe dem der allerede er. Derfor er bilens stand og kørselsmønster vigtigt for typen og frekvensen af undervognsbehandlinger. Giver man tanke til disse ting kan man som bilejer nøjes med at undervognsbehandle sin bil hvert 2. eller 3. år uden at bilen tager yderligere skade.

Pris på undervognsbehandling

Prisen på en undervognsbehandling er ikke noget man bør gå på kompromis med. Mange steder på nettet kan der findes mange fristende tilbud og undervognsbehandlinger. Man snyder dog kun sig selv ved at tage imod disse tilbud. Autoriserede undervognsbehandlere ved at det umuligt kan gøres billigere end hvad de tilbyder. For at få den bedste og mest professionelle undervognsbehandling kræver det nemlig et nøje planlagt sprøjteskema samt det bedste behandlingsmiddel der er på markedet, som f.eks Dinitrol.