Hvad er en kaskoforsikring?

februar 12, 2016 i Viden og info af Kris Olsen

Mange danske bilister har en kaskoforsikring, men til dem af jer, som ikke har én, så vil spørgsmålene måske lige umiddelbart være: Hvad er en kaskoforsikring? Hvad dækker en kaskoforsikring over? Og er der forskelle i priserne på en kaskoforsikring? Det vil vi forsøge, at give jer svaret på her:

En kaskoforsikring er den type bilforsikring, som flest danske bilister har udover ansvarsforsikringen. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, fordi det er blevet vedtaget, at alle danske bilister uanset bil, kørselsmæssig erfaring, alder osv. udgør eller kan udgøre en trussel for andre bilister og deres biler. Ansvarsforsikringen dækker således de skader, som du som bilist kan påføre andre bilister og deres biler.

Din egen bil er dog ikke dækket af ansvarsforsikringen. Her har du i stedet brug for en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker de skader, som din egen bil kan få. Det kan f.eks. være i forbindelse med et sammenstød i et biluheld, eller hvis du laver en dårlig parkering, som på en eller anden måde skader din egen bil.

Dækker kaskoforsikringen ellers noget? Ja! Kaskoforsikringen dækker også hvis der skulle blive begået tyveri på din bil, f.eks. af dine nummerplader, selvom disse skal være fastskruet for at du undgår bøder. Kaskoforsikringen dækker også i tilfælde af brand og lynnedslag. Den dækker rettere sagt ved uforsættelige skader, hvor alkohol og euforiserende stoffer ikke er årsag til skaden.

Hos nogle forsikringsselskaber dækker kaskoforsikringen også dine bilruder. Det gør den i form af en såkaldt glasdækning. Glasdækningen dækker fuldt ud dine bilruder, hvis skaden kan ordnes uden at ruden skiftes ud. Skal din bilrude derimod skiftes ud, så skal du selv til pengepungen og betale selvrisikoen.

Enkelte forsikringsselskaber har også inkluderet en førerdækning i deres kaskoforsikring. Førerdækningen dækker chaufføren af bilen mod tabt arbejdsevne, eventuelle tandskader og varige mén, som kan komme som følge af et færdselsuheld eller lignende.

Grundet de mange kombinationer på hvordan en kaskoforsikring kan være skruet sammen, så er der også store forskelle i priserne på kaskoforsikringer afhængigt af hvilket forsikringsselskab du kigger på. Men også afhængigt af hvem du er som bilist. Din bil, alder, bopæl og erfaring bliver blandt andet inddraget når prisen beregnes på din kaskoforsikring.

Det anbefales derfor, at du altid læser det med småt samt at du gør dig klart hvilke dækninger du ønsker at have ind under din kaskoforsikring.