Har du råd til forbrug?

juli 20, 2017 i Viden og info af Kris Olsen

penge

I Danmark er det efterhånden blevet meget normalt at låne penge og du kan nu låne penge på nettet og mobilen. Kviklån, smslån, minilån, der findes flere udgaver af et billige forbrugslån og det er blevet nemt for en person at låne penge. De nye muligheder for at låne penge nemt og hurtigt er desværre lokkende og har man tendens til hurtigt at blive overtalt kan man i løbet af kort tid finde sig selv i en gældsspiral. Det skal dog ikke mene at forbrugslån er en dårlig ting, det kan være en hjælpende hånd når du har brug for det. Det vigtigste med forbrugslån er dog at du bruger det korrekt, således at du undgår en gæld du ikke kan komme ud af igen. Læs med i denne artikel og fin ud af hvordan du låner på fornuftig hvis.

Har du brug for at låne penge?

Inden du låner penge, er det altid en god idé at genoverveje om du har brug for pengene. Det er altid bedst at tjene pengene fremfor at låne dem. Har du mulighed for at tjene pengene eller spare op, i stedet for at låne pengene, så er det foretrækket. Har du ikke mulighed for at tjene pengene, er det blot vigtigt at du er fornuft omkring dit lån.

Når du skal være fornuftig omkring at tage et lån, indebærer det i høj grad også hvor mange penge du låner. Gør op med dig selv hvor mange penge du har brug for, for at kunne klare dig og lån kun dette beløb. Mange har desværre en tendens til at låne mere end de har brug for, da det ikke føles som om der er stor forskel på om man låner 5.000kr eller 10.000kr. Realiteten er at der er meget stor forskel og du kan risikere at skulle betale tilbage i meget længere tid og betale stor summer i renter. Lån derfor kun hvad du har brug for.

Overvej hvem du låner penge af

Der er desværre rigtig mange der prøver at snyde i låne branchen og du kan hurtigt risikere at miste dine penge fremfor at låne nogle. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på, hvem du låner fra. Har du svært ved at se forskel på dem som vil snyde dig og dem som kan låne dig penge, kan du lave en kort søgning på deres firma, er det et firma der snyder vil det for det meste komme hurtigt frem på Google. Du kan ligeledes kigge efter lånegivere der gør brug af Nem Id, der sikre aftalen mellem dig og lånegiver.

Det vigtigste er at du ikke låner penge for sjov, betaler tilbage og naturligvis låner dem af nogle som ikke vil snyde dig.