Kviklån vs. forbrugslån?

juli 20, 2017 i Viden og info af Kris Olsen

Det er blevet rigtig populært at optage små lån, så man kan få det, man ønsker sig, uden at skulle vente på næste månedsløn. Disse såkaldte kviklån er oftest med små maksbeløb (omkring 5.000 kr.) og over med en kort tilbagebetalingsfrist (én måned).

Kort om kviklån

Kviklån er en lånetype, hvor man oftest ansøger om lånet online eller via mobilen. På disse kviklån har man også svaret inden for meget få minutter, så man hurtigt ved, om man skal regne med at have pengene.

Der har været ret meget kritik at kviklån, og de selskaber der tilbyder dem, da rigtig mange mennesker har valgt at bruge dem uden fornuft, og dermed skabt en meget dårligere økonomisk situation for dem selv, efter de har lånt.

Du skal tage et kviklån hvis …

  • Du har fået et godt tilbud, hvor det ikke kan vente, og det vil ende med at blive meget dyrere, hvis du vente.
  • Der er kommet en uforudset udgift, som potentielt kan ødelægge hele din måneds økonomiske status
  • Du ved, at du har råd til at betale lånet tilbage inden for fristen

Du skal ikke tage et kviklån hvis …

  • Du skal bruge pengene til at tilbagebetale et andet lån
  • De ting, som du skal låne til er ikke nødvendige, og ville sagtens kunne vente til et senere tidspunkt
  • Du ikke er sikker på, om du har råd til at betale lånet tilbage inden for den angivne frist.

Kviklån i stedet for minus på kontoen

Rigtig mange kender sikkert til, at der lige kan komme et lille minus på ens konto, når man er i slutningen af måneden. Dette kan være med til at gøre, at man får et dårligt forhold til sin bankrådgiver, hvilket kan skade ens fremtidige muligheder for at låne beløb i banken.

Her kan et kviklån dog være en rigtig fin løsning, hvor man kan låne lige præcis det beløb, som man har brug for, og betale det tilbage den dag, hvor man modtager sin løn. Man skal dog passe på, at der ikke bare kommer til at betyde et “nyt minus” i næste måned, grundet det her lån.