Vil du gerne komme i bedre form?

august 16, 2017 i Viden og info af Kris Olsen

FitnessMotion og bevægelse har siden tidernes morgen været en naturlig del af menneskets eksisterende. Med hverdagens travle skema, kan det være svært at få regelmæssig motion til at passe ind. Læs mere her for tips til at komme i bedre form.

Mennesker, motion og muskler

Der er unægtelige fordele ved at dyrke motion. Mennesker har brug for at bevæge sig, uden motion får de en svær tid med overhovedet at eksistere. Det er især musklerne, som skal bruge bevægelse og man må ikke glemme at hjertet er en af kroppens vigtigste muskler.

Hvis du forholder dig inaktiv, altså ligger helt stille, så øger du risikoen for at få svagere ledbånd og derved opbygge mere ledbrusk. I værste tilfælde kan det lede til en blodprop, hvilket bare er én ud af mange gode grunde til at dyrke den motion som man kan.

Jeg har en travl hverdag, hvad skal jeg gøre?

Sommerferien har nået enden for mange mennesker. Hverdagens rutiner trænger sig på og tiden til motion kan være svær at presse ind i skemaet. Heldigvis findes der mange øvelser, der kan bruges i en travl hverdag, for eksempel kan man:

  • Tage cyklen eller gå på arbejde i stedet for bruge bilen
  • Lave øvelser når man ser TV; Mavebøjninger, Squatting, Lunges osv.
  • Gå op og ned af trapper, i stedet for at bruge elevatorerne.

Det er essentielt, at man ikke tror at små ting ikke gør forskel, for det gør de helt bestemt. Hvis man implementerer nogle af de ovenstående øvelser i sin travle hverdag, så vil man forhåbentlig kunne mærke forskel.

Netdoktor.dk understreger den positive effekt motion har på dit humør. Set fra et mentalt perspektiv, så giver motion et pusterum fra hverdagen. Det betyder faktisk, at selvom det kan være hårdt at løbe en tur, så giver det mere energi. Ydermere optager man også D-vitaminer, hvis man motionerer udendørs og solen skinner.

Remedier, der kan være behjælpelige

Vi kender alle de famøse TV-Shop-reklamer, der viser mennesker som har opnået en flot krop ved hjælp af et specifikt produkt. Man skal derfor være god til at adskille godt og skidt hos de mange producenter som producerer remedier der hjælper til en bedre kondi.

Et produkt der kan være en god investering er en Tanita-vægt hos digitalvaegten.dk. Det er ikke blot en almindelig vægt, men den viser mere dybdegående status på din krop og sundhed. Tanita-vægten kan blandt andet vise fedtprocenten i kroppen. En høj fedtprocent kan lede til diabetes, højt blodtryk og andre sygdomme.